Världens bästa skitskola: Partiledardebatt

Ikväll var jag och såg säsongens sista avsnitt av Världens bästa skitskola live, i Filmhuset i Stockholm. Det var intressant på flera sätt, men kanske inte så mycket för vad partiledarna sa.

Här är en sammanfattning av debatten:

  • Alla partier vill satsa på att höja statusen för läraryrket, exempelvis med lönesatsningar.
  • Alla partier vill skärpa reglerna för att ta ut vinster ur skolan.
  • Både regeringen och oppositionen är splittrade vad gäller statligt huvudmannaskap för skolan (även om inget parti sa rakt ut att de föredrar kommuner som huvudmän).

Utöver detta inledde både Jan Björklund och Stefan Löfven starkt genom att i första fallet ta upp ”ordning och reda” och ”flumskola”, och i andra fallet genom att skylla alla problem i skolan på alliansen. Fyra bonuspoäng delades ut av mig under kvällen, där tre gick till Fp+Mp+Mp för att säga att partierna har gemensamt ansvar för skolan, och en till Mp för att våga säga ”Vi hade fel” angående hur friskolor och vinster i skola infördes.

En eloge går också till Natanael och Isabell för att de lyckades moderera debatten så bra, och säga ifrån när debatten lämnade ämnet.

Det var roligt att se partiledare live, men jag tror att lite väl stora förväntningar sänkte upplevelsen. Den stora behållningen från min sida blir istället att träffa andra i publiken, och få lite fler ansikten på folk jag skymtat i det utvidgade kollegiet. Det är bra att ha oss.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s